banner
   11/11/2014 - 07:17h

Ecotracte.org, una xarxa d’intercanvis que promou una economia alternativa i solidària

Intercanviar productes o favors, comprar, vendre, llogar, i molt més sense utilitzar diners és possible gràcies al web osonenc www.ecotracte.org. Una iniciativa sense ànim de lucre que fomenta els valors personals i els productes i serveis de proximitat.
 
Un concepte que defuig l’especulació econòmica i fomenta el veïnatge. “Els diners haurien de ser una eina per a l’intercanvi i no una via per especular”. Això és el que defensen els impulsors d’Ecotracte, una iniciativa on les persones se senten valorades “pel que són i no pel que tenen”.

No és necessari utilitzar diners
Per facilitar els intercanvis i valorar els béns o serveis s’utilitza l’EcoPunt, que té equivalència amb l’euro i s’inspira en el sistema d’intercanvi local conegut com a LETS (Local Exchange Trading System).

Els usuaris que ofereixin favors o productes guanyaran EcoPunts
que podran bescanviar per altres productes o serveis oferts per la comunitat.

Una plataforma on la gent pot contactar i ajudar-se mútuament
Els creadors del web el defineixen com “una idea concebuda per fer menys durs els difícils moments que ens toca viure, on la gent pot contactar i ajudar-se intercanviant favors o productes”.

Només pel sol fet de registrar-se, els comerços i entitats surten anunciats de forma automàtica i gratuïta
Els professionals també poden col·laborar registrant-se a Ecotracte i donar a conèixer els seus productes o serveis a clients potencials que ja es troben a la xarxa.

“Jo et faig un pastís i tu m’arregles l’ordinador”
“Totes les persones tenen uns coneixements o habilitats, infravalorades en la majoria de casos, i ara tenen l’oportunitat de desenvolupar-les dins la xarxa”. Per aquesta raó, el web resulta ideal per a persones sense feina, ja que d’una banda augmenten l’autoestima i de l’altra estalvien euros, i amb els EcoPunts guanyats poden demanar un servei o comprar un producte sense haver-lo de pagar amb euros.

“Canvio productes de l’hort per ous ecològics“
“Collarets i braçalets fets a mà per 3 EcoPunts”

Aquests són altres exemples que es donen a Ecotracte, on els productes artesans o ecològics adquireixen protagonisme. També és el lloc idoni per oferir aquells productes que ja no utilitzem però que poden ser útils a algú, fomentant així el reciclatge.

Publicar anuncis a Ecotracte és molt fàcil i gratuït
Només cal registrar-se. Ecotracte us enviarà un correu per a completar el registre.
Els usuaris poden publicar anuncis (amb fotografies) i contactar amb els altres anunciants mitjançant un sistema de missatgeria interna

Un segur sistema de banca on-line
Cada usuari disposa d’un compte personal amb el qual pot rebre i transferir EcoPunts i on s’hi reflecteixen totes les operacions. El saldo de tots els comptes queda garantit per un segur sistema informàtic.
El web permet buscar anuncis per oferta, demanda, lloguer o regals i filtrar per paraules clau, categories o preu, així com fer una recerca segons la distància dels anunciants respecte a la nostra adreça.

Es busquen col·laboradors
Els impulsors remarquen que “com més grossa es faci la xarxa més oportunitats hi haurà per a tots”, per això busquen col·laboradors i fan una crida perquè ningú dubti a fer el pas a registrar-se.

www.ecotracte.org
info@ecotracte.org

 
COMENTARIS
M'agrada Ecotracte !
Gerard Arumí, 11/11/2014 a les 14:35

Trobo molt positiu que hi hagi una web que a part de comprar o vendre coses, també és un lloc on poder oferir i demanar favors de forma solidària i sense especulació econòmica.
Aconsello que us registreu per fer la xarxa més grossa i amb més oportunitats per tots, aquesta iniciativa s'ho mereix.

Nom:
Títol
Comentari
Comprovació
Si us plau, escriu les lletres
de la imatge al requadre que té a sota.
D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Destacats

CLASSIFICATS
807 39 90 10 -

Galeries de fotos

Últims 10 comentaris


MésOsona c. Ramon Soler, 4. Habitat Catalunya, Edifici Barcelona. Baixos. 08500 VIC Tel 93 885 6929 Membre de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta. Publicació controlada per OJD.