banner
   29/09/2015 - 09:29h

Clar i català: Majoria absoluta per la independència

El poble de Catalunya ha parlat i els números canten. L’espanyolisme pot fer les interpretacions que cregui convenients però Catalunya, Espanya, Europa i el món saben qui ha guanyat i que el camí cap a la independència és irreversible. Comença un viatge apassionant que farem tots junts per construir un país millor. Benvinguts a la República Catalana!
 
Contundent victòria en escons

El parlament tindrà 72 diputats pel Sí (Junts pel Sí i CUP), 52 diputats pel No (C’s, PSC i PP) i 11 escons de CSQEP pel dret a decidir.

I en vots

El 39,08% dels vots s’han decantat pel NO (C’s, PSC i PP), l’11,42% no s’han definit (CSQEP i Unió) i un 47,86% pel Sí (Junts pel Sí i CUP). Per tant el resultat en vots també és  claríssim. El SÍ guanya per gairebé 9 punts

I en participació

El 77,46% dels catalans han expressat la seva opinió i per tant el resultat és plenament representatiu.
 
No estem legitimats?

És curiós com algunes forces espanyolistes diguin que les forces sobiranistes no tenen legitimitat per seguir cap a la independència amb 72 diputats. Vol dir que amb 52 tenen legitimitat per imposar l’espanyolisme a tots els catalans?

Ciutadans demana la dimissió de Mas..

No sé si és gaire normal demanar a un candidat que ha guanyat per majoria (amb més del doble de vots que C’s) que dimiteixi...

...i convoqui eleccions

Deu ser que a Ciutadans  no li acaba d’agradar el resultat que ha tret. En tot cas no sé quin sentit té demanar noves eleccions la mateixa nit electoral.
 
Unió i Catalunya Sí que es pot, perden

La indefinició sobre el tema nacional ha passat factura a aquestes dues formacions. Espadaler pot liderar el camí per tornar als orígens de la Unió de Carrasco i Formiguera.

... i CSQEP

i el senyor Rabell pot tenir un paper cabdal al nou parlament fent costat al dret a decidir al bloc sobiranista.

El PP fracassa estrepitosament

Però segueix parlant de derrota de Mas i comparant enganyosament els resultats d’ERC + CiU a les anteriors eleccions. Tots sabem que no són comparables per moltes raons començant perquè es descuiden d’entrar a l’equació els d’Unió.

Fractura social a Catalunya?

L’única fractura és entre Catalunya i Espanya; si entenem fractura el fet que una majoria de catalans volem independitzar-nos.

Aquí no hi ha cap fractura

Hi ha una majoria de catalans que opinen i han votat per bastir una república catalana. I una altra part menor, que ha votat per seguir dins de l’estat espanyol. Això és democràcia i el que toca ara als partits sobiranistes guanyadors és tirar endavant el projecte de nou estat que ha votat la majoria.

Xavier Sardà
Director - @xsarda_mesosona

 

COMENTARIS
analisis Interesado
Arnua Vic 2, 29/09/2015 a les 16:08

El título creo que basta, para definir este artículo, como muchos del Sr. director. ¿de donde saca Ud que los votantes de CSQEP somos independentistas, no confunda el estar de acuerdo con la democracia y el derecho a decidir, a estar de acuerdo con la independencia, si fueramos independentistas, la CUP hubiera sido nuestro voto natural. Y lo de UNIO ya por si solo se explica, periodismo de primero. frustrante.

Nom:
Títol
Comentari
Comprovació
Si us plau, escriu les lletres
de la imatge al requadre que té a sota.
D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Destacats

CLASSIFICATS
807 39 90 10 -

Galeries de fotos

Últims 10 comentaris


MésOsona c. Ramon Soler, 4. Habitat Catalunya, Edifici Barcelona. Baixos. 08500 VIC Tel 93 885 6929 Membre de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta. Publicació controlada per OJD.