01/08/2017 - 11:35h

La Posturologia en la desviació de la columna

 
La columna vertebral ha d’assegurar unes funcions relativament contradictòries: ser alhora sòlida i mòbil. El conjunt (vèrtebres, discos, lligaments, músculs), ha de funcionar de manera perfectament coordinada amb el sistema tònic postural que ho permet. Quan un dels elements indicats està alterat o s’instal·la un desequilibri, poden aparèixer els dolors.
 
El procés d’estabilització postural provoca, per via reflexa, un millor equilibri de les cadenes musculars, disminueix les tensions anormals i s’estabilitza el centre de gravetat.

Per tant, és un tractament dels dolors vertebrals i reumàtics, per reequilibri de les cadenes musculars posturals.

Cas real tractat amb Posturologia al nostre centre “ATSETNAT” de Tona

Usuària de 28 anys, que acudeix al centre, per patir forts dolors a la cama dreta a nivell del panxell i l’esquena, d’un any d’evolució i que no millora amb antiinflamatoris, i encara que pot realitzar la seva jornada laboral, la fa patint dolor, i al final del dia augmenta la intensitat del dolor.

En l’exploració trobem una posició de desviació en el tòrax cap al costat dret respecte a l’eix medial del cos i una basculació del maluc, com en la segona figura del dibuix:

Procedim a efectuar els diferents tests Posturològics i els mesuraments estabilomètrics amb la Plataforma de Posturometria i Posturologia normalitzada (APE85) WIN-POSTUR assistida per ordinador, amb la que es pot avaluar clínicament la regulació de l’activitat tònica postural, per determinar si les oscil·lacions posturals són normals o no. Ens confirma el desequilibri postural i procedim amb el començament de la reprogramació postural mitjançant les “PSP” (Plantilles de Síndrome Postural).

Aquí veiem les radiografies al començament del tractament i 7 mesos després:
 
Encara no hem acabat el tractament (10 mesos i després s’inicia la retirada progressiva de les “PSP”), però és força esperançador saber que des de fa ja 4 mesos ha experimentat la remissió del dolor, tant a la cama com a l’esquena.

Francesc Pérez  - Titulat Superior en Osteopatia per la Universitat de l’Escorial i París
Certificat en Posturologia
ATSETNAT
Nou servei a Tona
C/ Maduixes, 15 baixos
Tel. 93 888 98 72 (hores convingudes)


Nom:
Títol
Comentari
Comprovació
Si us plau, escriu les lletres
de la imatge al requadre que té a sota.
D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Destacats

CLASSIFICATS
807 39 90 10 -

Galeries de fotos

Últims 10 comentaris


MésOsona c. Ramon Soler, 4. Habitat Catalunya, Edifici Barcelona. Baixos. 08500 VIC Tel 93 885 6929 Membre de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta. Publicació controlada per OJD.