01/08/2017 - 11:58h

Enrenou al Puigsacalm per una nova pista forestal

 
Laura Alberch (Fotos: Cedides)-. Durant el mes de juliol ha  començat una tala d’arbres a tocar del cim del Puigsacalm, que han comportat l’obertura d’una nova pista forestal de prop d’1 km just a la carena entre el Puigsacalm i el Puig de les Civaderes.
 
Segons fonts consultades pel MésOsona, els treballs de tala d’arbres i construcció de pistes forestals compten amb autorització i segueixen un Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal, validat pel Centre de la Propietat Forestal (CPF). Tot i així, el paratge es troba dins l’Espai d’Interès Natural (EIN) de les Serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt.

D’aquesta manera, la mateixa font lamenta que “l’EIN és una figura de protecció que a la pràctica s’està mostrant com absolutament irrellevant per atenuar o modular actuacions com la que actualment s’està duent a terme”, com també “la deriva exclusivament productivista que està prenent la gestió dels boscos a Catalunya”.

Abans del tancament d’aquesta edició, el Més Osona ha parlat amb el CPF per tal de conèixer els criteris d’autorització dels plans, però se’ns ha comentat que no hi havia disponible cap tècnic per facilitar aquest informació.

D’altra banda, aquesta situació també s’ha mostrat a les xarxes socials, a través de diversos comptes de Twitter com els Apòstols de Bacus i el Grup Excursionista Cultural i Alpinista. El debat i la polèmica rauen en la concòrdia entre el manteniment paisatgístic, els drets dels propietaris i l’explotació de recursos.  

Nom:
Títol
Comentari
Comprovació
Si us plau, escriu les lletres
de la imatge al requadre que té a sota.
D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Destacats

CLASSIFICATS
807 39 90 10 -

Galeries de fotos

Últims 10 comentaris


MésOsona c. Ramon Soler, 4. Habitat Catalunya, Edifici Barcelona. Baixos. 08500 VIC Tel 93 885 6929 Membre de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta. Publicació controlada per OJD.