20/06/2017 - 12:04h

‘La Flama del Canigó és de tothom però no és de ningú, és un símbol que no s’ha de polititzar’

 
(Text i fotos: Carles Muñoz).- La nit del 23 de juny, la nit de la revetlla de Sant Joan és per a molts la més màgica de l’any. Fa més de 50 anys que arreu dels Països Catalans s’encenen els focs de Sant Joan amb la Flama del Canigó, duta pels catalans del nord. Des de l’any 2002 Tradicat, Associació per les Tradicions Catalanes és l’encarregada de distribuir aquesta flama des de coll d’Ares per diferents rutes, amb la col·laboració d’Òmnium Cultural i moltes entitats i associacions d’arreu del país. El president de Tradicat, Joan Serra, ens explica com afronten aquest any la festa dels Focs de Sant Joan.

   08/06/2017 - 09:39h

‘El sentiment de formar part d’una ONG t’ha de sortir de dins. Si fas el bé, rebràs el bé’

 
Text i fotos: Carles Muñoz.- Dissabte 10 de juny, l’ONG NePa-Món (Nens i Pares del Món) celebrarà al Passeig de Vic la novena edició del seu festival solidari. L’objectiu és recaptar diners per ajudar a refer les instal·lacions que van posar en marxa a la zona de Chiclayo, el Perú, i que les fortes pluges i inundacions de fa dos mesos van deixar en molt mal estat. Dos dels organitzadors del festival i voluntaris d’aquesta ONG, Alba Jaumandreu i Toni Medina, ens parlen del festival solidari i de la feina que fan amb la gent més necessitada del Perú.

   30/05/2017 - 11:37h

‘El problema dels purins s’ha d’afrontar des de l’arrel, cal reduir la cabana porcina’

 
Text i fotos: Carles Muñoz.- El pròxim dilluns 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. El Grup de Defensa del Ter (GDT), és una entitat mediambiental de referència a Catalunya, amb uns 450 socis i molts fronts oberts més enllà de l’originària defensa del riu Ter. Ens hem trobat a l’Embarcador del Ter de Manlleu amb el seu president, Sergi Solà, per parlar de la situació mediambiental a la comarca i de les iniciatives i reptes d’aquesta entitat.  

   23/05/2017 - 11:45h

‘La història dels 50 anys de Sant Tomàs és un reconeixement a moltes persones’

 
Text i fotos: Carles Muñoz.- El pròxim diumenge 28 de maig, Sant Tomàs celebrarà a Vic l’acte central dels seus 50 anys de vida. Mig segle de trajectòria i d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a Osona. Després d’un dinar i una foto de conjunt al recinte firal del Sucre, Sant Tomàs celebrarà els 50 anys amb una festa popular a la plaça Major de Vic, a partir de les 5 de la tarda. Amb el president de l’entitat, Antoni Ramírez, conversem d’aquesta festa de diumenge i dels 50 anys de Sant Tomàs. 

   17/05/2017 - 10:21h

‘Cada any Natturapia és un gran dia de festa major, s’hi respira un ambient de molta alegria’

 
Text i fotos: Carles Muñoz.- El pròxim diumenge 21 de maig tindrà lloc al Mas El Gurri Xic, al barri de Mont-Rodon de Taradell, la sisena edició de Natturapia, Fira de teràpies naturals i trementinaires. Com cada any, s’hi podran trobar parades, xerrades, tallers i demostracions d’un ampli ventall de teràpies naturals. L’organitzadora de Natturapia, la Maria Dolors Mas, fa balanç de les primeres edicions de la fira i ens comenta les novetats d’aquest any.

   04/05/2017 - 10:00h

‘Una Tona de Màgia és un festival que aposta per la qualitat abans que per la quantitat’

 
Text i fotos: Carles Muñoz.- El pròxim cap de setmana, dies 5, 6 i 7 de maig, se celebrarà la segona edició d’Una Tona de Màgia, el festival internacional de màgia que convertirà a Tona per segon any consecutiu en l’epicentre català de la millor màgia. Per saber les novetats d’aquesta segona edició i totes les activitats del festival hem parlat amb el director artístic d’Una Tona de Màgia, el mag tonenc Jordi Pota i el padrí d’aquesta segona edició, Jan Riera, del grup Els Catarres.  

   03/05/2017 - 12:24h

‘Amb el nou concessionari fem una aposta pel territori i per oferir tots els serveis als clients’

 
Text i fotos: Carles Muñoz.- El pròxim divendres 5 de maig s’inauguren  les noves instal·lacions d’Autotransversal SL, concessionari Renault-Dacia a Vic. El nou concessionari, que estrena ubicació, incorpora les darreres tecnologies i novetats de la marca, a més dels últims models de la important renovació que ha fet Renault en els últims dos anys. Jordi Casas, propietari d’Autotransversal Vic, ens explica les novetats d’aquest nou i innovador concessionari.

   26/04/2017 - 09:53h

‘Amb el programa Art i Escola apropem l’art contemporani a les noves generacions’

 
Text i fotos: Carles Muñoz.- Entre aquest dimarts i dijous l’Aula Magna de la UVic - Universitat Central de Catalunya acull l’exposició dels projectes fruit de la sisena edició del programa Art i Escola, impulsat per ACVic, Centre d’Arts Contemporànies i el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona, en col·laboració amb diversos col·lectius i entitats. Per conèixer tots els detalls d’aquest programa i també la resta d’iniciatives educatives del centre parlem amb Bruna Dinarès, la coordinadora d’activitats educatives d’ACVic.

   20/04/2017 - 11:23h

“El sector llibreter s’està recomponent, està viu i intenta posar-se al dia”

 
(Text i Foto: Laura Alberch).- Dies abans de la diada de Sant Jordi, les llibreries ja es comencen a preparar per l’allau de gent que segueix la tradició de regalar una rosa i un llibre. En Xavier Cortacans, llibreter a Muntanya de Llibres de Vic i vocal del Gremi de Llibreters de Catalunya, ha rebut el MésOsona per parlar sobre la seva professió i l’estat del sector. 

   20/04/2017 - 10:59h

“La celebració del Dia Internacional de la Dansa a Vic és una gran festa a l’aire lliure”

 
(Text i Fotos: Carles Muñoz).- El pròxim 29 d’abril se celebra el Dia Internacional de la Dansa, una diada que a Osona es commemora amb dos actes. Un es va celebrar el passat 8 d’abril, un festival de dansa a l’Atlàntida. El segon serà el dissabte 22 d’abril, a la plaça dels Màrtirs de Vic. Allà, les escoles de dansa de la comarca sortiran al carrer per mostrar a la gent tastets de dansa de tot tipus. La presidenta d’Osona en Dansa, Joana Rañé, ens parla d’aquesta jornada i dels objectius i reptes de l’entitat que presideix.

Pàgina 2 de 16
< AnteriorSegüent >

Destacats

CLASSIFICATS
807 39 90 10 -

Galeries de fotos

Últims 10 comentaris


MésOsona c. Ramon Soler, 4. Habitat Catalunya, Edifici Barcelona. Baixos. 08500 VIC Tel 93 885 6929 Membre de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta. Publicació controlada per OJD.