23/05/2017 - 11:45h

‘La història dels 50 anys de Sant Tomàs és un reconeixement a moltes persones’

 
Text i fotos: Carles Muñoz.- El pròxim diumenge 28 de maig, Sant Tomàs celebrarà a Vic l’acte central dels seus 50 anys de vida. Mig segle de trajectòria i d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a Osona. Després d’un dinar i una foto de conjunt al recinte firal del Sucre, Sant Tomàs celebrarà els 50 anys amb una festa popular a la plaça Major de Vic, a partir de les 5 de la tarda. Amb el president de l’entitat, Antoni Ramírez, conversem d’aquesta festa de diumenge i dels 50 anys de Sant Tomàs. 

   17/05/2017 - 10:21h

‘Cada any Natturapia és un gran dia de festa major, s’hi respira un ambient de molta alegria’

 
Text i fotos: Carles Muñoz.- El pròxim diumenge 21 de maig tindrà lloc al Mas El Gurri Xic, al barri de Mont-Rodon de Taradell, la sisena edició de Natturapia, Fira de teràpies naturals i trementinaires. Com cada any, s’hi podran trobar parades, xerrades, tallers i demostracions d’un ampli ventall de teràpies naturals. L’organitzadora de Natturapia, la Maria Dolors Mas, fa balanç de les primeres edicions de la fira i ens comenta les novetats d’aquest any.

   04/05/2017 - 10:00h

‘Una Tona de Màgia és un festival que aposta per la qualitat abans que per la quantitat’

 
Text i fotos: Carles Muñoz.- El pròxim cap de setmana, dies 5, 6 i 7 de maig, se celebrarà la segona edició d’Una Tona de Màgia, el festival internacional de màgia que convertirà a Tona per segon any consecutiu en l’epicentre català de la millor màgia. Per saber les novetats d’aquesta segona edició i totes les activitats del festival hem parlat amb el director artístic d’Una Tona de Màgia, el mag tonenc Jordi Pota i el padrí d’aquesta segona edició, Jan Riera, del grup Els Catarres.  

   03/05/2017 - 12:24h

‘Amb el nou concessionari fem una aposta pel territori i per oferir tots els serveis als clients’

 
Text i fotos: Carles Muñoz.- El pròxim divendres 5 de maig s’inauguren  les noves instal·lacions d’Autotransversal SL, concessionari Renault-Dacia a Vic. El nou concessionari, que estrena ubicació, incorpora les darreres tecnologies i novetats de la marca, a més dels últims models de la important renovació que ha fet Renault en els últims dos anys. Jordi Casas, propietari d’Autotransversal Vic, ens explica les novetats d’aquest nou i innovador concessionari.

   26/04/2017 - 09:53h

‘Amb el programa Art i Escola apropem l’art contemporani a les noves generacions’

 
Text i fotos: Carles Muñoz.- Entre aquest dimarts i dijous l’Aula Magna de la UVic - Universitat Central de Catalunya acull l’exposició dels projectes fruit de la sisena edició del programa Art i Escola, impulsat per ACVic, Centre d’Arts Contemporànies i el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona, en col·laboració amb diversos col·lectius i entitats. Per conèixer tots els detalls d’aquest programa i també la resta d’iniciatives educatives del centre parlem amb Bruna Dinarès, la coordinadora d’activitats educatives d’ACVic.

   20/04/2017 - 11:23h

“El sector llibreter s’està recomponent, està viu i intenta posar-se al dia”

 
(Text i Foto: Laura Alberch).- Dies abans de la diada de Sant Jordi, les llibreries ja es comencen a preparar per l’allau de gent que segueix la tradició de regalar una rosa i un llibre. En Xavier Cortacans, llibreter a Muntanya de Llibres de Vic i vocal del Gremi de Llibreters de Catalunya, ha rebut el MésOsona per parlar sobre la seva professió i l’estat del sector. 

   20/04/2017 - 10:59h

“La celebració del Dia Internacional de la Dansa a Vic és una gran festa a l’aire lliure”

 
(Text i Fotos: Carles Muñoz).- El pròxim 29 d’abril se celebra el Dia Internacional de la Dansa, una diada que a Osona es commemora amb dos actes. Un es va celebrar el passat 8 d’abril, un festival de dansa a l’Atlàntida. El segon serà el dissabte 22 d’abril, a la plaça dels Màrtirs de Vic. Allà, les escoles de dansa de la comarca sortiran al carrer per mostrar a la gent tastets de dansa de tot tipus. La presidenta d’Osona en Dansa, Joana Rañé, ens parla d’aquesta jornada i dels objectius i reptes de l’entitat que presideix.

   11/04/2017 - 14:31h

“La crisi no s’ha acabat, a peu de carrer les necessitats segueixen ben presents”

 
(Text i Fotos: Carles Muñoz).- Des de fa set mesos, Càritas Arxiprestal de Vic està dirigida per una nova junta encapçalada per Jeroni Vinyet. Secretari de l’anterior junta, Vinyet dirigeix una entitat amb molts projectes emmarcats en tres programes: Acolliment i Atenció Social, Inserció Sociolaboral i Inclusió Social. Amb ell parlem de la feina que porten a terme i de les necessitats que tenen de  nous voluntaris.

   06/04/2017 - 10:12h

“Nit de Rams vol ser una gran festa dels productes i la gastronomia d’Osona”

 
(Text i Fotos: Carles Muñoz).- Un dels actes més festius del Mercat del Ram és el sopar Nit de Rams, que enguany arribarà ja a la tercera edició. Els productors d’Osona Terra i els fogons d’El Graeller Rialler s’uneixen per oferir un sopar amb tastets del millor de la gastronomia osonenca. Gemma Prat, d’Osona Terra i Josep Coronas, d’El Graeller Rialler ens expliquen tots els detalls de la Nit de Rams, que tindrà lloc el dissabte 8 d’abril, a les 21.30 h, a l’Orfeó Vigatà.

Redaccio   21/03/2017 - 12:11h

“La poesia s’amaga dins de moltes coses, no es difícil ni avorrida”

 
(Text i Fotos: Carles Muñoz).- Aquest dimarts 21 de març és el Dia Mundial de la Poesia i a Osona, com a la resta de Catalunya, se celebra amb diverses activitats. Coincidint amb aquest dia hem volgut visitar la biblioteca de referència a la comarca, la Joan Triadú de Vic. La seva directora, Esther Farrés ens parla del Dia Mundial de la Poesia i de la feina i serveis que ofereixen durant tot l’any per promoure l’accés a la literatura i la cultura.

Pàgina 2 de 15
< AnteriorSegüent >

Destacats

CLASSIFICATS
807 39 90 10 -

Galeries de fotos

Últims 10 comentaris


MésOsona c. Ramon Soler, 4. Habitat Catalunya, Edifici Barcelona. Baixos. 08500 VIC Tel 93 885 6929 Membre de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta. Publicació controlada per OJD.