A “La ratafia. Licors d’herbes dels Països Catalans” destaquen receptes populars i antiquíssimes de tot el país, i per descomptat d'Osona, com la ratafia de les Guilleries, la de Centelles, la de mossèn Cinto (recepta original treta d'una rondalla del poeta Jacint Verdaguer), o la que elabora el fotoperiodista centellenc i expert en licors i misteles artesanals, Toni Carrasco.
Totes les receptes estan explicades pas a pas amb tots els ingredients i ressenyes complementàries. Pertanyen al repertori popular de les terres de parla catalana, per així poder fer un viatge fascinant al gust de cada territori. Hi ha receptes de ratafia amb una dotzena d'ingredients i altres que inclouen més de cent herbes del nostre país.
D'aquesta manera es pot veure com, de ser una beguda gairebé residual, la ratafia ha passat a ser el licor català de referència, amb èxit i difusió també entre els joves i no tan joves, entre cuiners i pastissers fins i tot.
També es pot descobrir-la història de la ratafia, dels licors i destil·lats, del seu origen i evolució, l'àrea de difusió, les llegendes i rondalles que en parlen a bastament, i s'inclou un detallat manual d'herbes aromàtiques i espècies, i com conèixer-les, trobar-les i els consells de degustació.
El llibre, de l’editorial Efadós, forma part de la col·lecció Mètodes.