‘A Hostel Vic cuidem, assessorem i acompanyem el client des de l’inici del projecte, la posada en marxa del negoci, fins al posterior seguiment i m
L’empresa ausetana compta amb més de vint anys d’experiència en venda i reparació de maquinària i productes per a l’hostaleria i l’alimentació
L’empresa ausetana compta amb més de vint anys d’experiència en venda i reparació de maquinària i productes per a l’hostaleria i l’alimentació
David Pallarols (Foto: David Pallarols).- Hostel Vic (Coimar Hostaleria SL) és una empresa familiar ubicada a Vic que compta amb una àmplia i contrastada experiència en el sector de la maquinària per a l’hostaleria i l’alimentació. Fundada el 1999, té com a principal objectiu assessorar i acompanyar el client des que aquest desenvolupa una idea inicial per a emprendre un negoci fins a l’obertura d’aquest. Des d’Hostel Vic volen transmetre constantment als seus clients aquella seguretat i tranquil·litat necessàries mentre s’ocupen de guiar tot el projecte, des de la idea inicial, el disseny de l’espai, la compra de maquinària i la seva instal·lació, la posada en marxa del negoci, fins al posterior manteniment. A més, sempre ho fan oferint productes de màxima qualitat.
L’empresa ausetana, arran de la pandèmia, també s’ha adaptat a la situació complicada que està patint el sector de l’hostaleria. Pagaments fraccionats, maquinària d’ocasió, productes d’higiene, sistemes de ventilació o estufes per a terrasses són algunes de les opcions que ofereix als seus clients per fer front al context actual. Així doncs, per conèixer millor els serveis i productes que ofereix l’empresa, entre altres qüestions, hem parlat amb l’Alexandra Contijoch.
Quins van ser els inicis d’Hostel Vic?
Hostel Vic es va fundar l’any 1999. El meu pare, en Ramon, i un altre soci van decidir en aquell moment embarcar-se en un nou projecte després de molts anys treballant en una empresa de reparació i venda de maquinària d’hostaleria. Hostel Vic va començar i segueix essent una empresa petita i familiar. En aquests moments hi treballem tant jo, en l’àmbit més administratiu, com el meu pare, que es dedica més a les gestions de servei tècnic i instal·lació. També comptem amb una altra persona, que és en Pep, que està amb nosaltres gairebé des dels inicis.
Amb quin perfil de client compteu?
Nosaltres oferim servei principalment a restaurants i bars, però també a botigues d’alimentació. Normalment, tot se centra en aquest àmbit, però actualment també estem començant a oferir serveis a particulars. Comptem amb material que, a banda de ser d’hostaleria, també pot ser d’ús domèstic, això sí, sempre buscant la millor qualitat.
Ser una empresa familiar i petita ajuda amb el tracte.
El tracte és el nostre tret diferencial. En ser una empresa d’aquestes característiques, podem oferir un tracte molt proper. Intentem fer sempre un seguiment molt constant del client. Si cal contactar amb proveïdors, també ens encarreguem. Intentem estar sempre a disposició dels nostres clients. Els cuidem, assessorem i acompanyem des de l’inici del projecte, la posada en marxa del negoci, fins al posterior seguiment i manteniment.
Comentes que un dels vostres serveis és acompanyar en l’obertura del negoci...
Sí, des que tenen la idea inicial del projecte fins que s’obre el negoci, seguint posteriorment amb el manteniment i proveint el client dels productes o serveis que necessiti. Dissenyem l’espai, la cuina, busquem la maquinària necessària, el mobiliari adequat... A més, oferim assessorament en molts altres aspectes del sector de la restauració. Qui vulgui engegar un negoci, a Hostel Vic li podrem proporcionar totes les eines per fer-ho.
Quina és la vostra zona d’actuació?
Treballem sobretot a l’àrea d’Osona i el Ripollès. També toquem part de la Garrotxa i el Vallès.
Quins productes podem trobar a Hostel Vic?
Neveres, cafeteres, talladores, màquines de suc, fregidores, carros, neveres expositores, etc. Tot el que necessitis per muntar un negoci relacionat amb el món de l’hostaleria i l’alimentació. Des de material de cocció, passant pel material de fred, fins al seu manteniment. També oferim altres productes com màquines registradores, TPV, mostradors. A més, ens encarreguem d’instal·lar aire condicionat o extractors de fum. En el cas de TPV i màquines registradores som dels pocs negocis que n’oferim actualment a la comarca i, a més, n’oferim la instal·lació i formació per al seu ús.
Compteu amb alguna marca destacada?
Nosaltres ens proveïm sobretot de marques com Infrico, Berto’s o Silanos-Romagsa. Actualment també intentem tirar molt de la marca Smeg que ens ofereix un estil de producte per a àmbit més domèstic. Som conscients que el que oferim no és barat, però cal tenir en compte que el nostre objectiu és sempre donar un bon producte. Volem oferir sempre la màxima qualitat especialment perquè l’ús sigui l’adequat i s’evitin, a curt termini, problemes tècnics. La inversió inicial és més elevada, però en el moment que s’hagin de fer reparacions serà sempre més barat. És cert que també comptem amb productes de més baix preu, però sempre aconsellem escollir els de més qualitat.
Entenc que el manteniment és un servei essencial per a vosaltres...
És molt important oferir serveis de manteniment i reparació. El nostre objectiu és vendre el producte i ser els encarregats de cuidar-lo quan pertoqui. Sempre que venem, informem el client com ha de ser el seu manteniment i com s’ha d’utilitzar. A més, sempre estem al cas per a qualsevol problema que se’n pugui derivar.
Heu notat molt els efectes que ha provocat la pandèmia en el sector de l’hostaleria?
Actualment ha pujat més la demanda de manteniment que de venda. El sector de l’hostaleria s’ha ressentit d’aquesta crisi que estem vivint i opta més per reparar que invertir en nova maquinària. En especial, durant la primera onada, a causa del tancament de bars i restaurants vam tenir una forta demanda, ja que la gent necessitava obrir els negocis i assegurar-se que l’aturada durant setmanes no hagués provocat cap problema a les màquines. Va ser difícil gestionar-ho tot, ja que vam tenir moltes peticions en poques hores. Ara sembla que, en aquesta segona onada, la cosa s’ha tranquil·litzat una mica.
Atès a la situació actual, nosaltres sempre intentem posar el màxim de facilitats. Per exemple, intentem ajustar més els pressupostos o que els pagaments es puguin fraccionar en més períodes. L’objectiu és que el client estigui sempre content i cuidar-lo el millor possible. També oferim estufes per a terrasses de restaurants i bars. Actualment, les limitacions d’aforament obliguen a molts establiments a disposar de terrassa per poder mantenir el negoci. Per desgràcia, sobretot a la comarca, les condicions meteorològiques no són les millors per consumir a l’exterior durant l’hivern. Així doncs, comptem un ampli ventall d’opcions en estufes: ecològiques, amb llums o sense llums, de diverses alçades, etc.
Ara s’ha posat molt de moda el concepte ‘Take Away’. Què oferiu en aquest àmbit? Ha pujat la demanda?
Oferim caixes isotèrmiques de transport d’aliments. En aquest sentit comptem amb un ampli ventall d’opcions, com per exemple envasos reciclables d’un sol ús. En el nostre cas, comptem amb uns clients que no han apostat tant o no han pogut apostar per aquest mètode, però sí que hem notat més peticions de les habituals. En aquest camp en concret, cal destacar que les compres per Internet han influït molt, ja que aquests productes s’han trobat a preus molt baixos. S’ha buscat més la quantitat a un cost baix que no aquella qualitat i servei que hi ha al darrere com és el cas de l’experiència o l’acompanyament que podem oferir nosaltres. Hem entrat en una lluita constant contra el món de les compres en línia de grans companyies que ofereixen preus molt reduïts.
Compteu amb nous productes? Oferiu alguns descomptes o teniu alguna oferta?
Actualment no tenim massa novetats, ja que no és el millor moment perquè les empreses se la juguin llançant productes nous. En aquest sentit, des d’Hostel Vic intentem tirar molt d’ofertes, descomptes i posar facilitats a l’hora de poder fer els pagaments. Aquests mesos hem venut molts productes d’ocasió, ja que la gent ha optat per invertir menys en maquinària nova i així poder destinar els diners en redreçar els seus negocis. El nostre material d’ocasió sempre passa per diversos filtres de manteniment abans de posar-ho a la venda. Actualment és una molt bona alternativa, tot i que no és la nostra prioritat.
A la vostra pàgina web oferiu un catàleg en línia...
Nosaltres fa poc que hem començat amb la venda per Internet. Així i tot, el nostre perfil de client sol adquirir productes amb consulta i assessorament previ a botiga. Bé és cert, que en el cas de la compra en línia, estem parlant més d’aquell client que té molt clar què vol i ja ens coneix. Normalment, aquesta compra es destina a complementar la maquinària ja existent en un negoci.
El nostre catàleg en línia permet al client poder veure un ampli ventall d’opcions i escollir sense por gràcies a la confiança que ja establert amb nosaltres prèviament. Sap amb certesa que el producte és de qualitat.
Oferiu productes d’higiene per fer front a la pandèmia i ajudar a complir amb les mesures anticontagi?
Disposem d’un ampli ventall de productes nous d’higiene que han sortit al mercat arran de la pandèmia. Comptem, per exemple, amb dispensadors sanitaris, mascaretes, guants, màquines d’ozó, aparelles de neteja de l’aire, productes de desinfecció, etc. Tot allò que necessiti el sector de la restauració per fer front a la pandèmia i poder complir amb les mesures, ho trobaran aquí. Comptem amb molts proveïdors que s’han posat molt les piles en aquest sentit.