‘Shingari aposta per una cuina japonesa saludable i de qualitat a un preu assequible’
La marca de cuina japonesa ha obert a Vic un establiment de menjar per emportar i entrega a domicili, especialitzat en poke i sushi
La marca de cuina japonesa ha obert a Vic un establiment de menjar per emportar i entrega a domicili, especialitzat en poke i sushi
David Pallarols (Fotos: David Pallarols).- El sushi va arribar al nostre país com una moda i des de fa més d’una dècada són molts els restaurants que han obert i ofereixen la possibilitat de menjar aquest tradicional menjar japonès. Una de les marques que fa vint anys que ofereix cuina japonesa a Catalunya és Shingari. La franquícia, amb Hugo Jiang al capdavant, compta amb un reconegut restaurant a Granollers i amb diversos establiments ubicats a l’àrea metropolitana de Barcelona que ofereixen servei de menjar per emportar i entrega a domicili. En aquests moments, la franquícia ha decidit apostar per situar-se a les capitals de comarca i aquest mes de març ha obert un nou establiment a Vic, Shingari Poke & Sushi, on s’especialitzaran sobretot en poke.
Segons exposen des de Shingari, la cuina japonesa és reconeguda com una gastronomia saludable i nutritiva. La marca vol oferir un bon servei que prioritzi la qualitat del producte i, al mateix temps, oferir-lo a un preu assequible. La seva cuina utilitza el producte de proximitat i s’ha adaptat a l’estil mediterrani actualitzant el seu sabor.
Per conèixer millor la marca i l’adaptació de la cuina japonesa al nostre territori, hem parlat amb l’Hugo, gerent, i amb l’Eric, responsable de l’establiment de Vic.
Shingari no és només un nou establiment, sinó que és una marca amb gairebé dues dècades.
El 2006 vam començar la marca Shingari com a restaurant japonès, a Granollers. Ens coneixen molt al Vallès Oriental. Cap al 2010 hi va haver un boom del sushi al país, en especial a Barcelona, ciutat a on nosaltres vam començar a obrir petits locals de delivery i take away. Actualment, comptem amb botigues de sushi a Sant Adrià, Sant Quirze i dues més a Saragossa. Pel que fa a Sant Adrià i Cornellà, com també ara aquí a Vic, comptem amb local de sushi amb servei per emportar o entrega a domicili.
Què us va portar a oferir un servei de cuina japonesa ‘take away’?
Al principi vam optar només per oferir restauració. El restaurant ens permet combinar un bon servei i ambient per poder gaudir de sopars i dinars amb colla. Allà li oferim al client menús de degustació, explicacions sobre com tastar el sushi, combinacions amb vins... A causa del boom que comentava abans, es va posar de moda el concepte de cuina japonesa take away i molta gent demana sushi per consumir a casa. Ens vam adaptar a la situació i vam obrir forat en aquesta direcció. El nostre objectiu principal és que menjar sushi es converteixi en una experiència que es pot gaudir habitualment, a on i quan es vulgui.
Compteu amb diverses marques i establiments a dins i fora de Catalunya.
Actualment estem fent el segon creixement de la marca i optem per ubicar-nos en capitals de comarca, sobretot de la província de Barcelona. Vic serà la vuitena delegació de la franquícia: 7 locals amb servei de menjar a domicili o per emportar, i 1 restaurant. Estem treballant en l’obertura de tres establiments més a curt termini. A més, des de fa uns quatre mesos, hem adquirit una nau a Badalona, sota el nom de Shingari Foods, per centralitzar totes les compres i distribuir a les nostres botigues. Alguns productes els farem des de la nau i els portarem als nostres locals on es farà la distribució cap al client. Així doncs comptem amb diverses marques com Shingari Sushi, Shingari Foods, Shingari Cuina Japonesa o Shingari Càtering.
Quina és l’experiència prèvia a la marca?
Nosaltres comptem amb molta experiència en l’àmbit de restauració. Gairebé fa vint anys que va començar la franquícia. En el meu cas [Hugo], he estat en establiments de restauració d’alta categoria a Barcelona i des de ben petit ja estava envoltat de restaurants: el meu pare feia cuina japonesa. Amb la marca Shingari volem oferir un bon servei que prioritzi la qualitat del producte però a un preu assequible. En els establiments com el que hem obert a Vic, volem que la gent tasti els nostres plats i pugui gaudir de l’experiència de menjar cuina japonesa.
En l’establiment de Vic us especialitzareu en el poke.
Exacte. El poke s’ha posat molt de moda en els últims anys. Es tracta d’un bol que inclou una base d’arròs acompanyat de fruites, verdures o peix i que també pot anar acompanyat de salsa o especies. És un plat que busca oferir una alimentació saludable i natural. Aquí a Vic ens especialitzarem en aquest plat i oferirem el sushi com un més a més.
Vosaltres opteu per adaptar-vos cap a un model gastronòmic més mediterrani.
En el restaurant sempre hem ofert un menú més tradicional japonès. Hem vist la necessitat d’adaptar-nos a l’estil mediterrani i anem actualitzant el sabor de la nostra cuina als gustos dels nostres clients. Oferim una barreja entre les dues cuines. A banda de la japonesa i la mediterrània, amb les pokes també toquem la cuina hawaiana.
Connecten bé la cuina japonesa i la mediterrània?
La cuina japonesa, reconeguda com una gastronomia saludable i nutritiva, es basa molt en el consum de peix i marisc. La sort que tenim amb la cuina del Mediterrani és que, lògicament, estem a la vora del mar i per tant podem jugar amb molts ingredients similars. Tant a la cuina mediterrània com a la japonesa es respecta molt l’ingredient. Cada ingredient és únic. Nosaltres cerquem un equilibri entre les dues cuines. A banda, és molt important destacar que ambdues cuines busquen un denominador comú: l’estil saludable.
La vostra cuina prioritza els ingredients de proximitat.
La majoria dels aliments que fem servir són procedents del mediterrani: és una zona molt rica. Els nostres ingredients són de proximitat. Ens encarreguem de seleccionar diàriament el producte més fresc de mercat i ens caracteritzem per utilitzar ingredients de temporada per garantir la màxima qualitat i frescor en els nostres plats. La verdura, el peix, la fruita... tot és producte local. Sí que oferim alguns ingredients importats com el salmó, de Noruega, algunes salses o les algues nori.
Com heu fet l’elecció de plats en el nou establiment de Vic?
Cal tenir en compte que no és un restaurant, per tant no oferim una carta molt llarga. No obstant això, sí que ens hem centrat a fer una bona tria i variada. Tenim molts d’anys d’experiència elaborant plats i rebent feedback per part dels clients. Hem decidit escollir els més destacats.
Quin és el temps aproximat d’entrega de la comanda?
L’entrega a domicili pot trigar un màxim de 30-45 minuts si és de la zona de Vic. Si el client ho ve a buscar, tot és molt més ràpid. A més, el servei de take away li permet al client escollir els ingredients. A l’aparador de la botiga hi podrà trobar una àmplia varietat de condiments per escollir i personalitzar.
En la majoria de restaurants de cuina japonesa, el client observa com s’elaboren els plats. Serà possible veure-ho en aquest establiment?
Des del nostre punt de vista és molt important que el client observi com es cuina i que vegi que s’està fent una elaboració correcta i seguin les normes d’higiene. Una persona ha de tenir la tranquil·litat a l’hora de saber què està menjant. En aquest sentit, encara que no sigui la clàssica imatge que podem veure en un restaurant japonès, al local de Vic es disposa d’una cuina mig oberta que li permetrà veure al client com s’elabora el sushi i el poke. A la part interior de l’establiment ens encarreguem més de l’apartat de preparació i maridatge.
Hi ha la creença que menjar sushi, molt sovint, pot arribar a no ser gaire saludable.
Hi ha molta gent que pensa que el sushui és peix cru, i realment no és així. La base fonamental del sushi és l’arròs, no el peix. Nosaltres podem menjar sushi sense necessitat que inclogui peix. Hi podem posar altres condiments com una peça de verdura, fruita, marisc o carn. I no tot ha de ser fresc, sinó que pot ser cuinat. Trobem moltes classes de sushi com poden ser els maki o els nigiri. En canvi, quan parlem de sashimi, sí que estem fent referència a un plat de peix cru. Així doncs, el peix cru pot ser sushi, però el sushi no només és peix cru. En aquest sentit, ens podem adaptar a clients vegans o vegetarians.
Al contrari que en altres serveis de restauració, la pandèmia us ha ajudat a potenciar el vostre model?
Al principi vam haver de tancar tots els nostres establiments quan encara no sabíem massa cap a quina direcció s’estava anant. Va ser cap a l’abril quan va veure que havíem de cercar una alternativa i vam apostar en la direcció d’oferir servei delivery amb l’objectiu de poder portar als domicilis un menjar de qualitat i saludable. La pandèmia ha accentuat aquest servei amb el qual nosaltres ja hi estàvem treballant anys enrere i ara hem acabat de potenciar.