L’esdeveniment ha estat presidit per l’alcalde de Vic, Albert Castells, conduït per la periodista Carme Gasull. El premi ha estat concedit al Departament d’Agricultura, Ramaderiai Pesca de la Generalitat de Catalunya, i l’ha recollit el conseller Òscar Ordeig, en reconeixement al suport constant del departament a la IGP Llonganissa de Vic i a la promoció dels productes amb segell de qualitat europeu IGP arreu del territori i, en especial, a la comarca d’Osona.
Bet Piella, regidora de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic, destaca la satisfacció de recuperar el guardó Llonganissa d’Or i d’integrar-lo en el marc de la nova iniciativa de l’Aula de l’Embotit, que forma part de les activitats Dijous Llarder… i el cap de setmana, també!.
Per la seva banda, el president del Consell Regulador de la IGP Llonganissa de Vic, David Garcia-Gassull, ha destacat que el guardó s’atorga a la Conselleria en reconeixement pel seu suport constant al sector.
Finalment, el conseller Òscar Ordeig ha expressat el seu agraïment per la concessió del guardó Llonganissa
d’Or 2025, posant en valor la tasca de la IGP Llonganissa de Vic, l’Ajuntament de Vic i de totes les institucions implicades en la promoció de la Llonganissa de Vic i del sector agroalimentari català.
La cuinera Maria Nicolau també ha participat en l’acte amb un discurs on ha reivindicat que “Catalunya s’ha de creure més que és referent mundial en l’elaboració d’embotits”.